Öğrenciler başkanlık için kıyasıya yarışacak

Çukurova Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çağındaki çocuklarda demokrasi bilinci ile seçme ve seçilme kültürünü öğretmek amacıyla ?Başkanımı seçiyorum? adlı proje hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki kurumları kapsayan projenin tanıtımı öğretmenevinde yapıldı. Okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı toplantıda projenin talimatını veren Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, öğrencilerde demokrasi, hoşgörü kültürünü yerleştirmek, liderlik özelliklerini ortaya çıkarmak için bu çalışmayı yaptıklarını ifade etti. Seçimleri ilçedeki tüm sınıflarda genel seçimlerdeki gibi aynı tarih ve saatte yaparak bir ilki gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Erguvan, ?Bugün demokrasideki eksiklerimizi atmaya çalışıyoruz. İnsanlara saygı duyup, eşitlik ilkelerine uyarak, çoğunluğu temsille getirerek, azınlığın hakkını da koruyarak demokrasiyi yerleştirmek zorundayız. Ancak bu dünyadaki yaygın görüşe göre eğitimle olur.? dedi.

Demokrasinin yönetim değil, yaşam biçimi ve sosyal olgu olduğunu vurgulayan Erguvan, demokrat yaşanmadığı müddetçe toplumda demokrasinin olmayacağını açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman ise eğitimin kalitesini yükseltmek için birçok proje ve etkinlik düzenlediklerini hatırlattı. Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilere bu şuurun kazandırılmasını hedeflediklerini bildiren Akman, seçilme yaşının 18 ?e düşürülmesinin projelerini daha anlamlı kıldığını aktardı.

Projenin tanıtımını yapan Çukurova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedrettin Uçkaç, okullardaki başkanlık seçimlerini şölen havasında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. 1?7 Ocak tarihlerinde sınıf başkan adaylarının Okul Seçim Kurulu'na başvuru, 8?14 Ocak'ta adayların propaganda, 16 Ocak'ta ise seçimlerin gerçekleşeceğini ifade eden Uçkaç, 2 bin sınıfa tek tip, şeffaf, katlanabilir, baskılı seçim sandıkları hazırladıklarını dile getirdi. Okul yönetimlerinin seçim süresince yapılacak tanıtım kampanyalarına rehberlik yapacağına işaret eden Uçkan,?Tanıtım amacıyla hazırlanan afiş, duvar ilanları, flamalar ve benzerleri okul seçim kurullarınca gösterilen yerlere asılacak. Adaylar el ilanı ve her türlü basılı malzemeyi dağıtabilir. Adaylar tanıtım döneminde hediye ve promosyon dağıtamaz.?şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber