AKP'den Anavatan'a geçince Köşk'ten eşli davetiye aldı

Haber Giriş : 26 Ekim 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 29 Ekim resepsiyonunda başörtülü vekil eşlerine uyguladığı ?kamusal alan yasağı'nı bu yıl da sürdürdü.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşleri başörtülü kabine üyelerini Köşk'e eşsiz davet eden Sezer, ilginç bir uygulamaya imza attı. Sezer, AK Parti'de iken ?eşsiz? davet ettiği Süleyman Sarıbaş (Malatya) ile birlikte Anavatan Partisi'ne geçen bazı vekillere ise bu kez ?eşli? davetiye gönderdi. CHP'den AK Parti'ye katılan Atilla Başoğlu (Adana)'nun yanı sıra eşleri başörtülü olmayan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i eşleriyle birlikte Köşk'e çağırdı. DYP kökenli siyasetçilerden Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu gibi isimlere de eşli davetiye gitti.

Sezer, 77 üniversitenin rektörlerini de eşleri ile birlikte Köşk'e davet etti. Sezer'in bu hareketi, tutuklanan meslektaşları yüzünden yargıya savaş açan rektörlere destek olarak algılandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber