Çocuk yuvasındaki 'dayak görüntüleri' halkı sokağa döktü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAYATYA Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntüleri, özel bir kanaldaki haber programında yayınlanması halkı sokağa döktü. Görüntülerde çocuklara dayak atıp işkence yapan 4 kadından birin kurum çalışanı diğer üçünün ise temizlik görevlisi olduğu belirlendi.
Programın yayınlanmasından hemen sonra saat 01.00 sıralarında 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nın önünde yaklaşık 100 kişi toplandı. Bu sırada yuvaya Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler ile 0-6 Yaş Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Niyazi Yıldız geldi. Öfkeli gurup Güler ve Yıldız'a tepki gösterdi. Polis yuvanın girişine barikat kurarak, tepkili kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Görüntülerdeki kadınlardan birinin kurum çalışanı, diğer üçünün ise özel bir temizlik firmasının elemanı olduğunu belirten İl Müdürü Yakup Güler, ''Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyrusunda bulunacağız. Çocukları döven ve işkence yapan kadınların isimleri, Naciye Tutal, Sefika Solmazgül, Elif Binatlı ve Nezaket Demirtaş'tır'' diye konuştu. Olaya çok üzüldüklerini söyleyen İl Müdürü Güler, ''Bize bugüne kadar hiç bir konu intikal ettirilmedi. Bu olayın savunulacak hiç bir yönü yok. Gereken işlemler yapılıyor. Bizim 24 saat burada kalma imkanımız yok'' dedi.

Olayı televizyonda izlediğini söyleyen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dayak ve işkence olayına karışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ederek, ''Televizyonda izlerken adeta sinir krizi geçirdim. Bu yapılanlar insanlık dışı. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılsın'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber