Elazığ Doğa Koleji öğrencilerinden önemli başarı

Elazığ Doğa Koleji öğrencileri UNESCO'nun önderliğinde 13 yaş ve üzeri bireylerin katıldığı 'Readıng Changed My Life' yani 'Okumak Hayatımı Değiştirdi' isimli yarışmaya internet üzerinden 'Bihter' kodlu video ile katıldı. 7400 oyun kullanıldığı halk oylaması sonucunda Doğa Koleji öğrencileri dünya dördüncüsü seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya dördüncüsü seçilen öğrenciler Bihter Elçi, Ecem Demirtaş, Zeynep Temizer ve Funda Karataş , öğretmenleri Suna Turgut'la birlikte Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette söz alan Türkçe Öğretmeni Suna Turgut, yarışmaya 93 ülkeden yaklaşık 1000 videonun katıldığı ve 7400 oyun kullanıldığı yarışmada, 40 bin kişinin siteyi ziyaret ettiğini belirterek, halk oylaması sonucu dünya dördüncüsü olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak, "Bu başarınız sonrası yapacağınız diğer çalışmalarda da üzerimize düşen konularda sizlerin yanında olacağımızı buradan belirtiyor ve bir kez daha sizleri, ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum.? dedi.

Açıklamalar sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından çeşitli hediyeler verilirken, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber