İşyeri hekimi istihdamına online takip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasım Özer, SGK ile protokol imzaladıklarını belirterek ''Sistem ile 1,5 milyon işyeri, işyeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı istihdam ediyor mu öğrenebiliyoruz'' dedi.

ANKARA - Fatma Can

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamına alındığını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın kendine özgü yaptığı faaliyetlerinin yasa kapsamı dışında olduğunu ifade eden Özer, ancak bu kurumların fabrika ve işletmelerindeki faaliyetlerin kanun kapsamı içinde olduğunu anlattı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın 1 Ocak 2013'de tüm maddeleriyle yürürlüğe gireceğini dikkati çeken Özer, şöyle konuştu:

''Ancak 50'den az çalışanı olan iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi bulundurma ya da bunlardan hizmet alma zorunluluğu öteleniyor. 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi bulundurma ya da hizmet alma zorunluluğu 1 Temmuz 2013'e, az tehlikeli sınıfındaki işyerlerinde ise bu tarih 1 Temmuz 2014 tarihine ötelendi. Apartmanlar, bakkallar, pastaneler 2014'te. Onların daha 1,5 sene zamanı var.''

SGK ile işbirliği

Özer, SGK ile veri paylaşımı konusunda bir protokol imzaladıklarına işaret ederek, SGK'nın işyerlerine ilişkin tüm verilerine ulaşabildiklerini belirterek, ''Bugün 1,5 milyon işyerini, SGK ile yaptığımız protokol kapsamında kurduğumuz sistem üzerinden görebiliyoruz. Bu işyerleri, işyeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı istihdam ediyor mu anında öğrenebiliyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber