Başkomiserin parmağını koparan zanlıya hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 13:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Recep Erdoğan'ın katıldığı bir açılış esnasında meydana gelen protesto gösterisinde görevli olan Başkomiser Turan Çelik'in serçe parmağını ısırarak kopardığı iddia edilen Ali Ekber Kalender'e 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Ali Ekber Kalender, Celal Önkoyun, Müslüm Gönül, Murat Sur, Sevinç Bozdağ ve Sezgin Dereli katılmazken, sanıkların avukatları olan Barkın Timtik hazır bulundu. Sanıkların beraatını isteyen avukat Barkın Timtik, mahkeme heyetinin aksi bir karar vermesi halinde cezanın ertelenmesini talep etti. Ancak mahkeme, Başkomiser Turan Çelik'in parmağını ısırarak yaraladığı gerekçesiyle Ali Ekber Kalender'e 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, Ali Ekber Kalender'in de aralarında bulunduğu 6 sanığa ise ?silahlı örgü? suçundan dolayı 7 yıl 6'şar ay ceza verilmesine de hükmetti.

Öte yandan, mahkeme heyeti sanıkların ?toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet? ve ?terör örgütü propagandası yapma? suçlarından yargılandığı davaların ise ertelenmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber