Ödemiş Belediyesi ve Sağlık Yüksek Okulu'ndan örnek proje

Ege Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, görme engellilerin kaldırımları daha rahat kullanmaları için bordür döşüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin projesine destek veren Ödemiş Belediyesi, pilot uygulamayı Atatürk Caddesi'ndeki Sağlık Yüksek Okulu önünden başlattı. Atatürk Caddesi'nin kuzeyindeki kaldırımlarda Cep Sineması önüne kadar bordür döşendi. Görme engellilerin bastonlarıyla dokunarak yollarını bulmalarını ve kaldırımı ortalayarak yürümelerini sağlayan bordürlerin Ödemiş'in diğer cadde ve sokaklarında da kullanılması planlanıyor.

Öğrencilerin örnek bir proje geliştirdiğini ifade eden Belediye Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, ?Öğrencilerimizin projesine belediye olarak tam destek verdik. İki gün önce başlattığımız çalışma ile Atatürk Caddesi'ndeki kaldırımın tam ortasına bu beyaz bordürleri döşemeye başladık. Bu beyaz bordürler görme engelli vatandaşlarımızın yolu ortalayıp düşme tehlikesini azaltarak ilerlemelerini sağlıyor. İlk uygulamamız pilot bir uygulama olacak. İlerleyen günlerde etap etap diğer caddelerde de bu bordürlerle engelli vatandaşlarımızın hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber