Kaçak sigara kağıtlarını su satıcısı kılığında piyasaya sürenlere suçüstü

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kargo ile Hatay'dan gönderilen gümrük kaçağı sigara kağıtlarını (makaron) su damacanaları arasına gizleyerek su satıcısı kılığında piyasaya süren iki kişi suçüstü yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda, 7 değişik markadaki piyasa değeri 250 bin lira olan 310 bin adet kaçak sigara kağıdına el koydu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM), yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde, Hatay'dan bir kargo firması ile Eskişehir'e gümrük kaçağı filtreli sigara kağıdı gönderileceği ve burada piyasaya sürüleceğini belirledi. Bunun üzerine çalışmalarını genişleten KOM ekipleri, söz konusu kargo şirketi ile kente gelen ve iki ayrı araca yüklenen kaçak sigara kağıtlarına yönelik operasyon düzenledi. Arif B. ve Nuri Mustafa Y.'nin kullandığı bir otomobil ile bir kamyonete düzenlenen operasyonda, 7 ayrı markada 310 bin adet kaçak sigara sarma kağıdı ele geçirildi. Piyasa değeri 250 bin lira olan kaçak sigara kağıtları ile ilgili Arif B. ve Nuri Mustafa Y. polis tarafından gözaltına alındı. Her iki şüpheli hakkında, 5607 sayılı Kanuna muhalefet suçu kapsamında gerekli tahkikata başlandığı belirtildi.

Operasyonda ilginç detaylar da ortaya çıktı. Şüphelilerin Hatay'dan kargo ile gönderilen ve Eskişehir'de su damacanalarının arasına gizledikleri kaçak sigara sarma kağıtlarını, su dağıtıcısı kılığında tütün ve hediyelik eşya satışı yapan yerlere pazarladıkları belirlendi.

Öte yandan, Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin son bir aydan bu yana, gümrük kaçağı 11 milyon 331 bin adet sigara sarma kağıdı (makaron), 195 bin paket sigara, 3 bin 641 şişe sahte içki ve 496 bin adet gazlı çakmak ele geçirdiği öğrenildi. Söz konusu bu operasyonlarda ele geçirilen kaçak malzemelerin piyasa değerinin ise 5,5 milyon lira civarında olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber