Ankara'nın yeşil yıldızlı ilk oteli Doğa Residence oldu

Doğa Residence, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı 'Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri' projesi kapsamında ?yeşil yıldız' unvanına layık görüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Yeşil yıldız', çevre düzenlemesi, etkinlikler, ekolojik mimari, enerji, su ve deterjan tüketiminin kontrol altına alınması, atık yağların ayrıştırılması gibi 10 başlık altında farklı puanlara sahip tam 122 kriter değerlendirilerek veriliyor. ?Yeşil yıldız' alan tesis, 2 yılda bir denetleniyor, puanlama yapılırken tesisler kıyı otelleri ve şehir otelleri olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Doğa Residence Genel Müdürü Turalp Sivri, bir süre önce ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi aldıklarını vurguladı. Sivri, otelde atıkların ayrıştırıldığını, elektrik, su ve deterjan tüketiminin kontrol altında tutulduğunu, atık yağların yetkili kuruluşlara verildiğini, personel ve konaklayan misafirlerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Bakanlığın bu uygulamasına ilgi duyduklarını ve çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren Sivri, ?Tüm otelimizde LED aydınlatma uygulamasına geçtik ve televizyonlarımızı uygun hale getirdik. Otelde insan sağlığına zararlı ürünleri de kaldırdık.? şeklinde konuştu. Bunu sadece kurum olarak yapmanın mümkün olmadığını, personel ve müşteri bilincine çok önem verdiklerini kaydeden Sivri, personelle ilgili yetkili kuruluşlardan bilgi aldıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber