Vali Şahin: Kayısı Malatya'nın lokomotifi

Malatya Valisi Vasip Şahin, kayısı üretiminin ve ihracatının yüzde 80'inin sağlandığı Malatya'da ekonominin de belirleyici unsurunun kayısı olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valisi Şahin, ihracatçılarla bir araya geldi. Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vasip Şahin, kayısı üretiminin ve ihracatının yüzde 80'inin sağlandığı Malatya'da ekonominin de belirleyici lokomotifinin kayısı olduğuna dikkati çekti. Bu toplantıyı Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın daha aktif olması noktasında istişarelerde bulunmak üzere düzenlediklerini kaydeden Şahin, vakfın aynı zamanda Malatya Uluslararası Film Festivali'ni de düzenlediğine işaret etti.

Şahin, festivalin vakfa kayısının araştırılması amacı ile aktarılan para ile değil bağışlarla düzenlendiğini belirtti. Vali Şahin, şöyle devam etti: ?Vakfımızın bu çalışmalarının yanı sıra içerisinde yer aldığı bazı çalışmalardan dolayı da kamuoyunda yer alan yanlış bilgilendirmenin düzeltilmesi amacıyla bazı açıklamalarda da bulunmak istiyorum. Vakıf, ?film festivali yapıyor veya birtakım başka faaliyetlerde bulunuyor' şeklinde kamuoyunda yer alan konuyu öncelikle düzelteyim. Festivale harcanan para vakfa kayısının araştırılması amacı ile aktarılan paradan kesinlikle değil. Festivale harcanan para festival yapılması amacı ile vakıf üzerinden yapılan bağış parasıdır, onun ayırımı yapıldı, yapılıyor. Film festivali için yapılan bağışların çoğunluğu da kurumsal ya Başbakanlık Tanıtma Fonundan ya Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ya da bizzat bilgisi dahilinde sponsorlarımızdan, Halk Bankası gibi kurumlardan yapılan bağışlardır. Vatandaşlardan yapılan bağışlardan harcanan para kayısının tanıtımı için yapılan bağışlardan değil, film festivalinde kullanılmak için yapılan bağışlardandır.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kayısıda üreticilerin sıkıntılarının giderilmesi, kalitenin artırılması, ihracatçının sorunlarının çözülmesi, uluslararası piyasadaki standartların belirlenmesi sırasındaki sıkıntılar, ambalaj çeşitlemesi, müşteri memnuniyeti gibi birçok alanda atılması gereken birçok adım olduğunu ifade etti.

Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Fehmi Yılmaz da Malatya'da İhracatçılar Birliği kurulması için çalışmaların tamamlanarak evrakların ilgili kuruma teslim edildiğini ancak bu güne kadar bir sonuç alınamadığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber