Üniversiteli Genç Tema'cılar 2 bin 500 fidan dikti

Uşak Üniversitesi'nde eğitim gören genç Tema ekibi, geçtiğimiz yıl içerisinde yanan ormanlık alana 2 bin 500 adet çam fidanı dikti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Üniversitesi Genç Tema Topluluğu'ndan 150 öğrenci, Uşak merkeze bağlı Kayaağıl köyü İtecik mevkiinde, geçtiğimiz sene içerisinde çıkan orman yangınında zarar gören 2,5 hektarlık alana yaklaşık 2 bin 500 adet çam fidanı dikti. Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri nezaretinde, ellerinde kazmalarla fidan çukuru açan öğrenciler, diktikleri çam fidanlarına isimlerinin yazılı olduğu kartları bağladı.

Dikim sırasında eğlenceli dakikalar geçiren Genç Tema ekibi, tek bir ağızdan ?Benim de bir ağacım var' sloganı attı. Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi, Genç Tema yönetim kurulu üyesi Tahir Berkay, ?Bu tür etkinlikler doğa için olduğu kadar bizler için de yararlı. Tema ve Uşak adına, geçen yıl orman yangınında yok olan 2,5 hektarlık alana çam fidanı dikimi gerçekleştirdik. Genç Tema'cılar olarak, ormanları yeniden oluşturmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.? dedi. Öğrenciler, günün hatırası olarak ormanlık alandaki fidanlık bölgesinde toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber