Bakanlık: Sakıncalı gıdalar cezaevlerine verilmiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sakıncalı gıdaların cezaevlerine verildiği iddialarını yalanlayarak, böyle bir durumun sözkonusu olmadığını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında 'Sakıncalı gıdalar cezaevine iddiası' başlıklı bir haber yer aldığı belirtilerek, "BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın bir soru önergesine dayandırılan haberde; bakanlığımız tarafından sağlığa aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanan bazı gıda maddelerinin Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlara yedirildiği iddiası yer almıştır. Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bundan bir hafta önce aralarında, 18 asker ile bazı mahkum ve cezaevi lojman sakinlerinin bulunduğu kişilerde baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olmuştur. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, aşırı yağışlar nedeniyle yağmur sularının, cezaevine içme suyu sağlayan depolara karıştığı ve burada Coliform bakterisi ürediği tespit edilmiştir. Depolar dezenfekte edildikten sonra yapılan tahliller temiz çıkmıştır. Rahatsızlık nedeni içme suyu kaynaklı olmasına rağmen Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de cezaevine gelen yemeklerden numuneler alarak inceleme yapmıştır. Gıda güvenliği yönünden yapılan inceleme sonucunda olumsuz bir duruma rastlanılmamıştır." denildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetim elemanları tarafından, gıda kodeksine uygun olarak üretim yapmadıkları tespit edilen iş yerleri hakkında; başta para cezası olmak üzere, gerekli şartlar yerine getirilinceye kadar üretimi durdurma, üretimden tamamen men etme, savcılığa suç duyurusunda bulunma ve kamuoyuna teşhir etme cezalarından biri ya da birkaçının uygulandığı hatırlatılan açıklamada, sağlığa aykırı üretim yaptığı tespit edilen firmanın o partideki tüm ürünlerinin toplatılarak anında imha edildiği, cezaevlerine verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber