Köşk Endüstri Meslek Lisesi'ne kavuşuyor

Okulun yapılacağı alanda inşaat çalışmaları başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Köşk İlçesi'nde kurulacak Endüstri Meslek Lisesi için çalışmalara başlandı. Okulun temel kazım çalışmalarına başlanırken, okulun yapılacağı 8,3 dönüm arsayı bağışlayan Rauf Kahraman ile bölgede inceleme yapan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, hayırsever iş adamına teşekkür etti.

Köşk'ün köyleri ile birlikte 35-40 bin nüfusa sahip olduğunu ve özellikle köylerdeki çocukların il merkezine uzaklığı nedeniyle mesleki eğitimden yoksun kaldığını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Endüstri Meslek Lisesi'ne büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kılınç, ?Sağ olsun Rauf Kahraman Abimiz, okul yapımı için bize 8 in 395 metrekare arsa bağışladı. Bu alan okul yapımı için oldukça uygun. Başta Sayın Valimizin de destekleri ile okulun ihalesini yaptık. Atölyeler ve okul binası olarak iki blokta yapılacak okul 32 derslikli olacak ve 300 iş gününde teslim edilecek. Okulda ayrıca laboratuvarlar ve konferans salonu olacak? dedi.

?KENDİSİ OKUYAMAYINCA EN KIYMETLİ ARAZİSİNİ OKUL İÇİN BAĞIŞLADI?

Kendi çocukluğunda imkanların bu kadar geniş ve okulların da bu kadar yaygın olmadığını belirten hayırsever işadamı Rauf Kahraman, ?Biz okuyamadık bari çocuklarımız okusun. Bizim zamanımızda imkanlar kısıtlıydı. Okumak isteyen çocuklar hayallerine kavuşamadı. Pek çok yetenekli genç de okul yüzü görmedi. Şimdi de Köşk ve köylerimizde pek çok yetenekli gencimiz var. Ancak Aydın uzak olduğu için okuyamıyorlar. Eğer bu okul yapılır ve hizmete açılırsa çocuklarımız okuyup vatana millete daha faydalı bireyler olarak yetişir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber