Kuraklık tehlikesi yok, ama olacakmış gibi çalışıyoruz

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, şuanda kentte kuraklık tehlikesinin bulunmadığını belirterek, "Ancak küresel ısınma ve iklim değişikliği gerçeğinden yola çıkılarak üreticiler ve ilgili kurumlar buna hazır olması gerekir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Anadolu Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ali Çağlar başkanlığında yapıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sağlam, 2007 yılında yaşanan kuraklığın ardından 2008 yılında 5 yıllık kuraklık eylem planının hazırlandığını ifade etti. Osmaniye'de har şuanda kuraklık tehlikesinin bulunmamasına rağmen, olacakmış gibi hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Sağlam, ?Küresel ısınma ve iklim değişikliği gerçeğinden yola çıkılarak üreticilerimizin ve ilgili kurumlarımızın buna hazır olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konudaki eğitimini tamamlamak ve sulama sistemleri ile ilgili altyapı çalışmalarını hazırlamak üzere tüm kurumlarımız üzerine düşen görevleri yerine getirecektir.? dedi.

Toplantıda Türkiye Tarımsal Kuraklık Eylem Planına uygun olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan Osmaniye Tarımsal Kuraklık Eylem Planı hakkında bilgi verildi. 2008-2012 yıllarını kapsayan eylem planının süresinin dolduğu, Bakanlıkça hazırlanarak illere gönderilecek yeni talimatlar doğrultusunda 2013 yılından itibaren yeni bir eylem planının yürürlüğe gireceği belirtildi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Figen Alibekiroğlu ise 2012 yılında ilgili kurumlarla birlikte 4 bin 785 hektar alanının sulamaya açıldığını, 2013 yılında ise 210 hektar alan için çalışma yapılacağını belirtti.

Toplantı her kurumun konu ile ilgili 2012 yılı içinde yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber