90 gün sonra okula kavuştular

Okullar açılmadan önce Muş'un Dereyurt köyünden merkeze göç eden Sevinç ailesinin 4. sınıf öğrencisi 2 kızı okula gidememişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukların imdadına ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koştu.

Muş'un Yeşilce Mahallesi'nde yaşayan 5 çocukla Sevinç ailesi, 6 ay önce merkeze bağlı Dereyurt köyünden şehir merkezine taşındı. İşsiz anne ve baba 5 çocuğundan ikisini okula gönderirken 4. sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki ikiz kardeşler Şehriban ve Berivan'ı okula gönderemedi. 2 kardeş tam 90 gün boyunca okula gitmenin hayalini kurdu.

Çocukların okula gidememesine üzülen anne Sinem Sevinç (35) Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı çalışan Çocuk ve Gençlik Merkezinin açtığı halı kursunda derdini Merkez Yöneticisi Sosyolog Sebahat Karaçelik'e açtı. Anne Sinem çocuklarının okula gidememesini adeta merkez yöneticilerine ihbar ederek yardım istedi. Annenin isteği üzerine Merkez Müdürü Sosyolog Sebahat Karaçelik, konuyu İl Müdürlüğü'ne taşıdı. İl Müdürlüğü'nün desteği ile ailenin evi ziyaret edildi. İşsiz baba Abdullah Sevinç (38) çocuklarını maddi sorunlardan dolayı okula gönderemediğini destek verilirse gönderileceğini söyledi. Bunun üzerine Muş Valiliği çocukların okula kazandırılması ve ihtiyaçlarının karşılanması için bir bütçe çıkardı.

Bütçenin çıkması ile çocukların okul heyecanı yeniden başladı. Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Sebahat Karaçelik ve Merkez Sosyal Çalışmacısı Sibel Calp Şerriban Berivan için okul alışverişine çıktı. İlk olarak kırtasiye ve önlük ihtiyaçları karşılanan çocuklara Muşlu esnaflarda destek verdi. Kırtasiye ve önlüm dışında iki kız ve evdeki diğer kardeşleri için mont ve bot alındı. Yeniden okula kazandırılan 4. sınıf öğrencisi iki kız evinden alınarak okuluna arkadaşlarının yanına götürüldü. 100. Yıl İlköğretim Okulu'na devam edecek olan öğrencileri Okul Müdürü ve yönetimi ellerinden tutarak sınıflarına kadar götürdü.

10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Şehriban Sevinç, ?Aylar sonra yeniden okuluma ve arkadaşlarıma kavuştum. 90 günden buyana yeniden okula gitmenin hayali ile yaşıyorum.? dedi. ÇOGEM Müdürü Sebahat Karaçelik ise ?Anne ile yaptığımız görüşmenin ardından çocukların okula gitmediği bilgisini aldık. Bunun ardından Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz ile yapılan görüşmelerde çocuklarımıza destek çıkardık. Onları yeniden okullarına kavuşturduğumuz için sevinçliyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber