Yasaklı sitelere giriş izni veren internet kafeye yasal işlem

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, internet kafelere yönelik denetimlerde bir kafenin, mahkeme kararıyla girişi yasaklanan sitelere müsaade ettiği ortaya çıktı. Polis, kafe yetkilileri hakkında işlem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü, internet kafelere yönelik denetimler hakkında açıklama yaptı. Polis, il genelinde bin 619 internet kafeyi denetledi. Denetlemelerde bir iş yerinde, mahkeme kararıyla yasaklanan sitelere girebilmeyi sağlayan DNS değişikliği yapıldığı, 5 iş yerinde yaşı küçük çocuk bulundurulduğu, bir iş yerinde IP Log kaydı ya da imzalayıcısı bulunmadığı, bir iş yerinde tütün ve tütün mamulleri kullanıldığı tespit edildi. 8 internet kafe hakkında ihlalle ilgili adli ve idari işlem başlatıldı.

Emniyet, aileleri uyararak, çocuklarının kimlerle ve hangi ortamlarda görüştüklerinin, neleri seyrettikleri ile internet kafelerin güvenilirliğinin bilinmesinin önemine dikkat çekti. Uyarıda, ?Çocuklarımızın psikolojilerinin gönderilen tuzak mesajlar ve uygunsuz görüntülerle bozulmaması için kafelerin aileler tarafından da incelenmesi gerekmektedir. Yasal olarak verilen yetkileri kullanırken ailelerin de bize yardımcı olması, geleceğimiz olan çocuklarımızı muhtemel zararlardan korumak açısından önemlidir. Bu, hayatımızın önemli bir parçası haline gelen internetin yararlı kullanılmasını de beraberinde getirecektir.? ifadelerine yer verildi.

Çocuklar ve gençleri kötü alışkanlıklar ile zararlı ortamlardan uzak tutmada öncelikle ailelere büyük görev düştüğü belirtilerek, ailelerin çocuklarına gösterecekleri sevgi, ilgi ve şefkatin onları birçok olumsuzluktan uzak tutacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber