Müftü Vekili Öztürk: Yeni yıla çam keserek değil, fidan dikerek girin

Antalya Manavgat Müftü Vekili Osman Öztürk, yeni yıla çam fidanı keserek değil, fidan dikerek girilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanın en önemli görevlerinin birinin de kendi lisanı halleriyle Cenab-ı Allah'ın zikreden ağaç ve yeşili korumak olduğunu belirten Öztürk, "Allah'ın nimetleri sayılmayacak kadar çok. Bunlardan biri de ağaç ve yeşilliktir." dedi.

Yılbaşına sayılı günler kala bazı etkinlik kutlamaları için çam fidanı kesmenin bir Müslüman'a yakışmayacağını anlatan Öztürk, Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav)'in Mekke ve Medine'de Allah'ı zikreden ağaçların korunmasına özel önem verdiği ve fidan dikimini de teşvik ettiğini söyledi. Öztürk, "Sevgili Peygamberimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde 'Kıyamet kopmaya başladığında birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunsa kıyamet kopmadan onu dikmeye gücü yeterse hemen diksin.' diye buyuruyor. Yine başka kutlu sözünde de Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir bitki ekerse, ondan kuş veya hayvan yediğinde bu onun için sadaka olur." diye konuştu.

Öztürk, gelecek nesillerin bozulmamış bir çevre ve ormanlık alanlara sahip olması için yeni yıla çam fidanı keserek değil, fidan dikilerek girilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber