Başhekime hakarete para cezası

Çorum'un Osmancık ilçesinde, tartıştığı hastane başhekimine hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan hemşire 7 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mart tarihinde Osmancık Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, devlet hastanesi başhekimi Yüksel Yücel ile hastanede çalışan hemşire Kübra Özkan (25) arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Başhekim Yücel kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hemşire Kübra Özkan'dan şikayetçi oldu.

Osmancık Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya mahkeme heyetinin yanı sıra hemşire Kübra Özkan ve avukatı ile başhekim Yüksel Yücel'in avukatı katıldı. Duruşmada Hemşire Özkan'ın ?hakaret eylemini kamu görevlisine karşı işlediğini? göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, TCK'nın 125/3-a maddesinin 125/1 maddeye yapmış olduğu atıfla sanığın 1 yıl, ayrıca sanığın eylemin alenen gerçekleştirilmesinden dolayı da TCK'nın 125/4 maddesi gereğince 1 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkemeye heyeti duruşmadaki tutum ve davranışları ve sabıkasız geçmişi lehine takdiri indirim sebebi kabul edilerek TCK'nın 62 maddesi gereğince Özkan hakkındaki hapis cezasını 11 ay 20 güne indirdi.

Hürriyeti bağlayıcı cezayı 5237 sayılı TCK'nın 50/1-a maddesi uyarınca para cezasına çevrilmesine karar veren mahkeme heyeti, hemşire Özkan'ın 7 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Hemşire Özkan'ın kendisinden şikayetçi olan Başhekim Yüksel Yücel ile hizmet içi eğitim görevlendirmesi nedeni ile tartıştıkları iddia edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Özkan'ın ise avukatı aracılığıyla kararın temyizi için Yargıtay'a başvurduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber