İşçilerin tazminat zaferi

Mahkeme, işçilerin her birine ortalama 20 bin TL kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesine karar verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yılın ekim ayında Atabey Belediyesi'nin kum çakıl işletmesinden çıkarılan 48 işçiden 18'i, hukuk mücadelesine başladı. Bir yıl süren dava sonucunda Isparta İş Mahkemesi işçileri haklı buldu. Her bir işçiye geriye dönük kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin ücretleri de dahil ortalama 20 bin TL ödenmesine karar verildi.

2011 yılı Ekim ayında Atabey Belediyesi'nin Kum, Çakıl, Hazır Beton ve Briket İşletmesi(nde çalışan işçiler, 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemline gitti. Ancak, 48 işçi anlaşma sağlanamaması üzerine işten çıkarılınca, Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifa etmesi için imza kampanyası düzenledi. Toplanan imzalar Valiliğe teslim edilirken, Belediye Başkanı Bal da, işçilerin anlaşmaya yanaşmadığını ileri sürdü. İlçede imza kampanyasının ardından bu kez işten çıkarılan 48 işçi yürüyüş yaparak Belediye Başkanı Ali Bal'ın istifasını istedi.

Eylemlerin ardından işçilerden bazıları hukuk mücadelesi başlattı. 18 işçi Isparta İş Mahkemesi'ne başvurarak geriye dönük alacakları için dava açtı. Bir yıl aşkın süren davada mahkeme işçileri haklı buldu. 10 Aralık 2012 tarihinde sonuçlanan davada mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izninden doğan ücret alacaklarının faiziyle birlikte Atabey Belediyesi tarafından işçilere ödenmesini kararlaştırdı. 18 işçiye ortalama 20 bin TL ödenmesine karar verildi. Karar, çıkarılan işçileri memnun ederken, Atabey Bağımsız Belediye Başkanı Ali Bal'ın kararı Yargıtay'a götürme hakkı bulunduğu belirtildi. Bal'ın alacakları ödememesi durumunda belediye mallarına haciz konulabileceği de bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber