Tutuklu ve hükümlülerden engelli çocuğa destek

Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, personel ile tutuklu ve hükümlüler tarafından toplanan mavi pet şişe kapaklarla alınan tekerlekli sandalye, 13 yaşındaki bedensel engelli kız çocuğuna hediye edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevi Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar ve Cezaevi Müdürü Necati Karacık'ın gayretleriyle cezaevinde toplanan mavi pet şişe kapaklarıyla tekerlekli sandalye alındı. Bu tekerlekli sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi üyesi Esin Baysal'a (13) teslim edildi.

Karacık, cezaevinde sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde personel, tutuklu ve hükümlüler tarafından çöpe atmak yerine biriktirilen mavi pet şişe kapaklarıyla bir engellinin sevindirildiğini bildirdi.

Derneğe teslim edilen tekerlekli sandalyenin, Esin Baysal'a teslim edildiğini belirten Karacık, şunları kaydetti:

"Boş bir pet şişe kapağı, bakıldığında hiçbir işe yaramadığı düşünülürken bu kapakların biriktirilerek satılması ve bununla engellilere tekerlekli sandalye alınması büyük bir projedir. Atıl olan bir su şişesi kapağından bir insana umut olunabiliyor. Cezaevine bulunan yaklaşık 800 kişinin, üstelik cezaevinde hüküm giymiş kişilerin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde hareket ederek kapak biriktirmesi ve çorbada tuzlarının olmasını istemeleri çok önemli bir çalışma. Bunun böyle olması büyük mutluluk verici. Umarım tüm kamu kurum ve kuruluşlar bu tür çalışmalarla bu kampanyaya destek verir."

Derneğin Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar da kampanyanın ülke genelinde yaklaşık 1,5 yıldır sürdürüldüğünü anımsatarak, Karacık, cezaevi personeli, tutuklu ve hükümlülere teşekkür etti.

Yakar, şimdiye kadar kampanya kapsamında derneğe 6'sı çocuk sandalyesi olmak üzere toplam 15 tekerlekli sandalye alındığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber