Bayraklı Belediye Meclisi"ndeki kavga yargıya taşındı

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın zabıta ve güvenlik görevlilerine talimat vererek meclis toplantısından attırdığı AK Partili meclis üyeleri, olayı yargıya taşıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Karabağ, Zabıta Müdürü Gürsel Doğru, zabıta amir ve memurları, özel güvenlik görevlileri ve olay sırasında meclis salonunda bulunan sivil giyimli kişilerden şikayetçi olan AK Parti grubu, başvuru dilekçesinin ekine fotoğraf, gazete kupürleri, çıkan haberler ve görüntü kayıtlarını koydu. Meclis üyeleri, Karabağ ve ekibinden kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme, görevi kötüye kullanma, düşünce ve kanaat özgürlüğünün kullanılmasını engelleme, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Hakkında Kanun'a muhalefet ve savcılıkça tespit edilecek diğer olaylar sebebiyle şikayetçi oldu.

Bireysel olarak verilen şikayet dilekçelerinde şöyle denildi: ?Hasan Karabağ'ın fiili hakaretine maruz kaldım. Ayrıca bu şüphelinin verdiği talimat ve diğer yakınılanların fiziki müdahaleleriyle meclis toplantısının yapıldığı salondan çıkarıldım. Tekrar görevini yapmak, meclis toplantısına katılmak istediğimde de kapı önünde duran diğer şahısların fiziksel engellemeleri nedeniyle meclis toplantısına katılamadım, görevimi yapamadım, siyasi haklarımı kullanamadım, düşünce ve kanaatlerimi açıklamam engellendi. Bu olaylar sırasında, bir partinin meclis üyesi olarak tarafımın itibarım zedelenmiştir. Başkan, görevini kötüye kullanarak siyasi rakibi olarak benim görevimi ifa etmemi engellemiş, TCK 115. maddede düzenlenen inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, yine TCK 125'te yer alan hakaret suçlarını işlemiştir.?

Zabıta ve güvenlik görevlilerinin kendilerine cebir ve şiddet uyguladığını ifade eden AK Parti grubu, başvuruda ayrıca şunları kaydetti: ?Mevzuat gereği meclis oturumlarında özel güvenlik görevlisinin bulunması mümkün değildir. Yine başkan, hukuksuz bir şekilde meclis oturumuna güvenlik görevlisi sokarak, tarafıma müdahalede bulunmaları talimatı vermiştir. Bu durum da 5188 sayılı yasaya aykırıdır. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Hakkında Kanun'un 12. maddesi 2. fıkrasındaki, ?Kimlik kartı, görev alanı ve süresi içerisinde herkes tarafından görülebilecek şekilde yakaya takılır. Üzerinde kimlik kartı olmayan özel güvenlik görevlileri, kanunun 7. maddesinde sayılan yetkileri kullanamazlar.' hükmüne aykırı davranmışlar, kimlik kartlarını takmamışlar, kim oldukları bilinmez bir şekilde yine 5188 sayılı yasanın 7. ve 3. maddelerine aykırı olarak tarafıma fiziki müdahalede bulunmuşlardır.?

AK Parti grubu, İzmir Valiliği aracılığıyla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün harekete geçmesini isterken İçişleri Bakanlığı'na da başvurma kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber