Sivas kara, yollar kar küremecilere teslim

Sivas'ta 2 gündür yağan kar yağışı nedeniyle şehir beyaza büründü. Yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 cm'ye ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi karla mücadele ekipleri gece saatlerinden itibaren ana arterlerde yol açma çalışması yaptı. Ekipler kaldırımlarda da kar temizlemek için çalıştı.

Yetkililer, araç sürücülerinden mevsimin ağır hava koşullarını göz önüne alarak, aşınmış lastiklerle ve kış koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını istedi. Şehir merkezinde kar yağışı sürerken kar kalınlığı 15 cm'ye ulaşırken yüksek kesimlerde ise 40 cm'yi geçti. Yoğun kar yağışı Sivas'ı çevre illere bağlayan yollarda ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri yolları ulaşıma açık tutmak için tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kar yağışı nedeniyle Sivas'ta 206 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Özel idare ekipleri yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu arada kar yağışını fırsat bilen çocuklar, okul bahçelerinde ve sokaklarda kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber