Başkan Sel: Amacımız Suşehri'nin gerçek nüfusunu ortaya çıkarmak

Sivas'ın Suşehri ilçe merkezinin gerçek nüfusunu ortaya çıkarmak amacıyla adrese dayalı nüfus tespit çalışması yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Sedat Sel, makamında düzenlediği basın toplantısında çalışma hakkında bilgi verdi. ?'24 kişi ve 8 gruptan oluşturduğumuz görevliler ilçede çalışmalara başladı." diyen Sel, şunları söyledi: "Suşehri, gerçek nüfusunda çok kayıplar yaşıyor. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki verilere göre ilçemizde 3 bin 754 dolu, 3 bin 827 boş konut olduğu gözükmektedir. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekipler tek tek konutları kontrol ederek, boş olup olmadığına bakıyor. Şayet dolu ise bu kişilere uyarı yaparak 25 Aralık 2012 tarihine kadar nüfus müdürlüklerine başvurmaları isteniyor.''

Yapılan kontrollerde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde boş gözüken bazı konutların dolu olduğunun tespit edildiğini belirten Başkan Sel, "Bu kişilere doğalgaz ve içme suyu verilmeyecektir. Ayrıca bu kişileri belediye olarak yetkili kurumlara ihbar edeceğiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ön çalışmaları yapıyoruz. Amacımız Suşehri'nin gerçek nüfusunu ortaya çıkarmaktır. Suşehri'nin çevre ilçelere yakın olmasından dolayı nüfus kaybı çok fazla yaşanıyor. Birçok ilçe bizim yaşadığımız nüfus sıkıntısını yaşamıyor. Ama bizim çevre ilçelerimize yakın olmamızdan dolayı, ilçemizde yaşayan, evi, iş yeri Suşehri'nde olan bazı ailelerin nüfusları halen komşu ilçelerimizde yer almaktadır. Bu da bizim için bir sıkıntı teşkil etmektedir. Bunların da tespitini yaptırıyoruz." diye konuştu.

Başkan Sedat Sel, ilçede bulunan resmi yurtlarda bin 113 öğrencinin bulunduğunu, ayrıca bazı ailelerin 10 ay Suşehri'nde yaşadığını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kişiler ikinci ikamet yeri olarak Suşehri'ni gösteriyor. Birinci ikamet yerlerini ise kendi yerleşim yerlerini gösteriyor. Ama 10 ay boyunca hizmeti Suşehri'nde alıyor. Bu da bizim ilçemizin gerçek nüfusunu ortaya çıkartmıyor. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bu ailelerin mağdur olmamaları için 25 Aralık 2012 tarihine kadar Adrese Dayalı Nüfus Kayıtlarını yaşadıkları ilçeye almalarını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber