Karapınar'dan Şırnak ve Cizre'ye gönül köprüsü

Konya'nın Karapınar ilçesinden Şırnak ve Cizre'ye esnaf, memur ve öğretmenlerin katılımı ile 'Dostluk Köprüsü' kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'nda kendilerini unutmayan Karapınar ve Konya esnafına teşekkür ziyaretlerinde bulunan yaklaşık 45 kişilik Cizreli muhtarlara, Karapınarlı esnaf, memur ve öğretmenlerden oluşan 45 kişilik grup, iade-i ziyarette bulunarak ?Dostluk Köprüsü'nü Cizre ve Şırnak'a uzattı.

Gezide; Şanlıurfa Balıklı Göl, Halilürrahman Camii, Eyüp Nebi Beldesi ve kabri, sonrasında tarihi Mardin şehri ve Kasımiye medresesi gezildi. Özellikle Kasımiye Medresesi'ndeki Çeşmeden çıkan su doğumu, döküldüğü yer gençliği, ince uzun oluk olgunluğu ve suların bir havuzda toplanıp ölümü temsil etmesi, Daha sonra bu suyun kanallarla toprağa aktarılıp topraktan tekrar can bulduğunu gösteren havuz geziye katılanların ilgisini çekti.

Karapınar ilçesinden yola çıkan grup, Meke Eğitim Kurumları ve Sevgi Pınarı Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Şanlıurfa ve Mardin'de tarihi yerleri gezilerinin ardından Cizre ve Şırnak'a geldiler. İlçedeki Esnaf ve kanaat önderlerinin yoğun ilgisiyle karşılandılar. Karapınarlı esnaflar bu misafirperverlikten çok etkilendiklerini belirtti.

Doğu ve batı arasında hiçbir farkın olmadığını, ortak noktaların çok olduğu mesajının verildiği gezide konuşan Meke Eğitim Kurumları Genel Müdürü Seyit Mehmet Ünal, ?Kurulan bu Dostluk Köprüleri ile aramızda hiçbir ayrımın olmadığı Şırnaklı kardeşlerimiz arasında medya tarafından varmış gibi gösterilen husumeti bitirmeyi amaçlıyoruz. ?Kardeş Aile Projesi' ile Karapınar halkı ve Cizre de bulunan ailelerin kardeşliğini pekiştirmek amacı ile bu geziyi düzenledik. Meke Eğitim Kurumları ve Sevgi Pınarı Derneğimizin ortaklaşa hazırladığı yardım kolilerini 50 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Karanlığa küfretmek yerine bir mumda Karapınar olarak bizler yakmak istedik. İnşallah gezimizin amacına ulaştığını düşünüyorum. Katılan tüm Karapınarlı ağabeylerime teşekkür ediyorum." dedi.

Tarihi mekanları gezdiklerini, manevi mekanları görme fırsatı bulduklarını belirten Karapınar Sabah Dershanesi Kurucu Müdürü Mübah Arı, "Yapılan çalışmalar Doğu ve Batı kültürünün kaynaşması ve ülkemizde yaşayan her vatandaşın birbirleri ile kardeşlik duyguları içerisinde yaşamaları içindir. Orada yaşanan sıkıntıları bu şekilde dostluk köprüleri kurarak aşacağımızı düşünüyorum. Cizre ve Şırnak halkına gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Bizleri sıcak kanlılıkla karşılamaları, ikram ve iltifatlarını hiçbir zaman unutmayacağım.? şeklinde konuştu.

Sevgi Pınarı Derneği Başkan Yardımcısı Avukat M. Murat Deveci ise ?Geçtiğimiz günlerde kurban teşekkürü için Cizre'den gelen muhtarlara iade-i ziyarette bulunma amacı ile çıktığımız bu yolda hiçbir zaman unutamayacağımız manzaralarla karşılaştık. Geziye çıkarken otobüste bulunanların kafalarında bazı soru işaretleri olsa da gördüğümüz kardeşlik ve misafirperverlik karşısında çok duygulandık. Kardeş şehrimiz Cizre ile ortaklaşa düşündüğümüz bu dostluk köprüsüne iştirak eden gezi grubuna ve ayrıca kurbanlarını veren tüm Karapınar halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ellerimizle ulaştırmanın hem sevinci hem üzüntüsünü yaşadık. Medyadan duyduklarımızın çok ötesinde bir yer. Hz. Nuh Nebi, Kırmızı Mescit, bir çok Alim, Sahabe ve Peygambere ev sahipliği yapmış bu beldeleri gezdik dualar ettik. Çok duygu yüklü bir gezi oldu, umarım tekrarı olur ve daha çok Karapınar halkı ile buraları görme fırsatımız olur." ifadelerini kullandı.

Şırnak Okuma Salonları Eğitim Koordinatörü Süleyman Toğrul ise ?Kurulan bu dostluk köprüsüne sizlerin yardımı gayreti ve himmeti ile Peygamberin gelip geçtiği bu şehirlerin adına yakışır bir şekilde anılmasına katkıda bulunduğunuz için her birerlerinize teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlerde bizlerin ne konumda ve durumda olduğumuzu aslında medyada yansıtılanın tam tersi, eğitim yuvalarında hizmetlerimize devam ettiğimizi duyurmanızı istiyorum. Sizleri yine buralarda görmek ağırlamak bizleri çok memnun edecektir.? diye konuştu.

Gezi programı, Cizre İstikbal Koleji öğrencilerinin düzenlemiş olduğu şiir dinletisi ve öğle yemeğinin ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber