Vali Bektaş, 'Evde Sağlık Hizmeti'ni yerinde gördü

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, ?Evde Sağlık Hizmeti' kapsamında hizmet alan yaşlı bir hastayı evinde ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarete İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ecz. Hatice Evliyaoğlu ve Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Seyit Sert de katıldı. Ziyaret sırasında Vali Bektaş, aile ile sohbet etti, yetkililerden Evde Sağlık Hizmeti'nin Kastamonu'daki uygulamaları hakkında bilgiler aldı.

Sağlık Müdürü Öztürk, uygulamanın 10.12.2010 tarihinde kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'nin yatağa bağımlı ve kronik hastalığı olan hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında uzman bir kadro ile sunulması olduğunu söyledi. Söz konusu uygulamanın, hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanması olduğunu söyleyen Metin Öztürk, evde sağlık hizmetinden kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken, yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatalak hastaların yararlandığını belirtti. Yatağa bağımlı olmayan, herhangi bir sağlık kuruluşuna gidebilecek durumda olan hastaların ise Evde Sağlık Hizmetleri'nden yararlanmasının mümkün olmadığını aktaran Sağlık Müdürü Öztürk, kurulduğu günden bugüne kadar toplam 2 bin 19 hastaya hizmet veren birimde şu an aktif olarak hizmet verilen 702 hastanın bulunduğunu sözlerine ekledi.

Vali Erdoğan Bektaş hasta hakkında Evde Sağlık Ekibi'nden genel bir bilgi aldıktan sonra şu açıklamalarda bulundu: ?Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan Evde Sağlık Hizmeti uygulaması ile yatalak hastalar artık hastaneye gitme çilesinden kurtuldu. Uygulama ile artık sağlık ekipleri yatalak hastaların ayağına gidiyor. Sağlık kuruluşlarına ulaşmakta büyük zorluklar çeken hastalarımıza artık sağlık hizmeti evlerinde veriliyor. Bu şekilde hastalarımız evlerinde sağlık hizmetini alırken diğer taraftan da yaşadıkları ortamda ihtiyaçları tespit ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da aynı şekilde ilimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit etmek ve karşılamak noktasında devletimizin kurum ve kuruluşları özverili bir şekilde hizmet veriyor. Bu hizmetlerin daha etkin olabilmesi için kurumlarımızın işbirliği içinde olmaları çok önemlidir. Örneğin sağlık ekiplerinin düzenli olarak yapmış oldukları ev ziyaretlerinde, sunulan sağlık hizmetinin yanı sıra ailenin diğer ihtiyaçlarını tespit ederek gerek Sağlık Müdürlüğü'ne gerekse de Valiliğimize bilgi vererek devletimizin imkanlarının daha fazla aileye ulaşmasını sağlayabilirler. Bu şekilde devletimizin verdiği imkânları vatandaşlarımıza ulaştırmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile koordinasyon içerisinde ortak bir çalışma yürütülerek ihtiyaçların tespiti ve kişilere ulaşması noktasında daha hızlı hareket etmiş oluruz. Bizim en önemli görevlerimizden biri de ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal ortamlarını yaşanır hale getirmektir. Bizler ihtiyaç sahibi kimsesizlerin kimsesi olarak onlara sahip çıkacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber