Türkali, en çevreci köy seçildi

Zonguldak'ın en temiz çevreye sahip köyü, Türkali seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında ülkedeki bütün iller, kendi bünyesinde çevre yarışmasına tabi tutuldu. Zonguldak'ın en uzun kumsalına sahip olan ve yaz aylarında turist akınına uğrayan Türkali köyü, köye kurulan arıtma tesisinin de etkisiyle bakanlık tarafından ?en temiz köy' ödülüne layık görüldü. Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde ödül töreni düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızca ülke genelinde çevre yarışması düzenlenmişti. Bakanlığımız görevlilerince yapılan inceleme ve değerlendirmede merkez ilçemize bağlı Türkali köyümüz en temiz köy yarışmasında birincilik ödülü aldı. Başta köy muhtarımız Ahmet Terlemiş olmak üzere bütün köy sakinlerini çevreye göstermiş oldukları bu duyarlılıktan ötürü kutluyorum." dedi.

Türkali köyü muhtarı Ahmet Terlemiş ise bakanlık yetkililerine teşekkür ederek, "Bizim köyümüz yeşil ile mavinin buluştuğu bir noktada yer alıyor. Özellikle yaz döneminde günlük turistler köyümüze akın ediyor. Denizimizi kirletmemek adına kurulan arıtma tesisi sayesinde köyümüz, artık daha güzel bir ortama kavuştu. Bizler de bunun olumlu neticesini aldık." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müdürü Öztürk, bakanlık tarafından gönderilen bilgisayar, yazıcı ve teşekkür belgesini muhtar Terlemiş'e takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber