Anneler diplomalarını aldı

Mersin'de yürütülen 'Anneler Okulu' projesiyle temel sağlık eğitimi verilen 270 anne sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İnsan Kaynaklı Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ortaklığında hayata geçirilen ?2012 Anneler Okulu Projesi? Toroslar ilçesine bağlı Yeniköy'de yapılan kapanış töreni ile tamamlandı.

Projenin kapanış törenine, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, MİP Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas, TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje kapsamında 270 anneye hem kendi hem de diğer aile bireylerinin daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla temel sağlık eğitimi verildi. Proje'de yer alan kadınlar, uzmanlar tarafından, hijyen, özbakım ile besin ve üreme sağlığının yanı sıra nefes terapisi konularında bilgilendirildi.

TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, Mersin'de üçüncü projelerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yılmaz, ?2010 yılındaki ilk projemizde 63 dağ köyünden gelen çocuklara bilgisayar öğretmiştik. 2011 yılında annelere yönelik bir projeye başladık. Akdeniz ilçe sınırları içerisinde 9 ilköğretim okulunda ana sınıfına giden öğrencilerin annelerine yönelik bir eğitim programımız oldu. Bu defa Dikilitaş İlköğretim Okulu'nun bahçesinde iki derslikli bir anasınıfının temelini atacağız.?şeklinde konuştu.

MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas ise ?Özellikle sosyal sorumluluk projelerinde kaynakların doğru kullanılması hem de hedeflenen noktaya zamanında varılması için TİKAV'ın rehberliğine ihtiyaç duyduk. Çünkü vakfımız tecrübesiyle bugüne kadar yaptığı işlerle bize bu konuda stratejik bir ortak oldu.? dedi.

Sosyal sorumluluk projelerine ellerinden gelen desteği sunmaya devam edeceklerini kaydeden Tas, ?Bu sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülükte önemli bir yer teşkil ediyor. O açıdan elimizi taşın altına koyduk. Bu yolda gerek kamu kuruluşlarımızdan gerekse diğer sivil toplum örgütlerimizden her zaman destek aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

Etkinlik sonrası Arslanköy Kadın Tiyatrosu tarafından anneler için sağlık konulu tiyatro oyunu sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber