Kızılay, Boğazlıyan'da 4 günde 200 ünite kan topladı

Türk Kızılayı tarafından Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde başlatılan 4 günlük kan bağışı kampanyasında 200 ünite kan toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan Türk Kızılayı'na ait otobüste cumartesi günü başlayan kan bağışı kampanyası bugün itibariyle sona erdi. Kampanya ilçe halkından da yoğun destek gördü.

Kızılay Kan Merkezi Bölge Sorumlusu Salih Zerk, yaptığı açıklamada Türkiye'de yıllık 3,5 milyon ünite kana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Kızılay olarak hedeflerinin 1,5 milyon ünite kan toplamak olduğunu belirten Zerk, "Kan bağışı kampanyalarında Türkiye'de yeterince kan toplanamıyor. Yıllık 3,5 milyon ünite kana ihtiyacımız varken, biz Kızılay olarak 1,5 milyon ünite kan toplamayı hedefledik. İnşallah bu yıl itibarıyla bu rakamı bulmuş olacağız. Geri kalan kanın 1 milyon ünitesini ise üniversitelerin kan merkezi temin ediyor." dedi.

2015 yılı itibarıyla üniversitelerin kan merkezi bölümlerince yapılan çalışmaların da Kızılay'a devredileceğini ifade eden Zerk, "Türkiye'de 2015 yılından itibaren kan sadece Kızılay'da olacak. Bunun için de insanların duyarlılığını bizim harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu potansiyel, bu imkan var. Kan bağışında bulunmak insanlık görevidir. Boğazlıyan halkı kan verme konusunda gerçekten çok duyarlı. Boğazlıyan'a kan bağışı için çok geldik ve her gelmemizde ilçe halkının yoğun desteğiyle karşılaştık. Bu vesile ile kan bağışında bulunan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber