Çağlayan Ufuk Koleji öğrencileri, Muş Adalet Sarayı'nı gezdi

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı 'Eğitimde Değerler Eğitim Projesi' kapsamında Özel Çağlayan Ufuk Koleji Muş Adalet Sarayı'nı gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler önce, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başsavcı Kaya, öğrencilere çikolata ikramında bulundu. Daha sonra rehber öğretmen Yusuf Gökkaya ve öğrenciler Cumhuriyet Savcısı Ersel Aslan ile duruşma salonu ile hakim ve savcıların odalarını gezdi. Gezi sırasında öğrenciler adaletle ilgili merak ettikleri ?Adalet nedir? , Davaların süresi neden uzun sürüyor? , Davalarda teknoloji ne kadar kullanılıyor?? gibi soruları sordu.

Cumhuriyet Savcısı Ersel Aslan öğrencilerin sorularını detaylı bir şekilde cevapladı. Cumhuriyet Savcısı Ersel Aslan böyle gezilerin öğrenciler acısında çok önemli olduğunu ve kalıcı öğrenmelerin gerçekleşeceğine belirtti.

Son olarak adalet sarayını gezen öğrenciler, hatıra fotoğrafları çektirdi. Rehber Öğretmen Yusuf Gökkaya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya'ya, gezide yardımcı olan Cumhuriyet Savcısı Ersel Aslan ve adalet sarayında çalışanlara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber