Nallıhan'da kırsal kalkınma çalışmaları devam ediyor

Kırsal Kalkınma Temelli Nallıhan Kırsal Turizm Projesi kapsamında Nallıhan'da uygulanan ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen, Türkiye'nin köyde kurulu ilk kalkınma eğitim merkezi ve kırsal turizm evlerinin açılışı Beydili köyünde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Eğitim Merkezi'nin açılışına Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Nallıhan Belediye Başkanı A.Adnan Okur, Beydili Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Orman, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Didem Ulaç ve Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği (SÜRKAL) Başkanı Rahmi Demir ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam İsmail Altan Demirayak, yaptığı konuşmada, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Temelli Kırsal Turizm Projesi'ni tamamlamış olmanın memnuniyeti ve kıvancını yaşadıklarını ifade etti. Demirayak, Nallıhan'ın köklü tarihsel geçmişi, zengin kültürel değerleriyle kırsal turizm ve doğa turizmi bakımından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve son yıllarda kırsal turizm açısından önemli bir cazibe merkezi olarak ilerlediğini söyledi.

Kaymakam Demirayak, bu konuda yerel yönetimler, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkın işbirliği içerisinde Nallıhan'ın tanıtımına ve turizmin gelişimine dönük olarak çok önemli gayretleri olduğuna değindi. Demirayak, bugün kapanışı gerçekleştirilen projenin konusunu oluşturması bakımından, bu kırsal turizm potansiyeli içerisinde Beydili köyünün çok özel ve müstesna bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı. Demirayak, Beydili köyünün gelenekleri, görenekleri, misafirperver ve kadirşinas halkıyla hakikaten Nallıhan'ın çok özel ve öncelikli bir bölgesi olduğunu söyledi. Demirayak, projenin hem çok ortaklı yapısı hem köy halkı ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı, konaklama altyapısı ve diğer turizm ile ilgili hizmet bileşenlerinin geliştirilmesi bakımından çok faydalı bir proje olduğunu belirterek, projede görev alan kişilere, sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetim temsilcilerine ve bütün Beydili köyü halkına teşekkür etti.

Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da böyle bir projenin içinde olmanın memnuniyetini dile getirirken, Beydili köyü halkının projeye olan desteklerinin altını çizdi. Prof. Gülçubuk, "Türkiye'de ilk köyde kurulmuş olan kalkınma merkezinin açılışından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Umarım ki burası Türkiye'nin diğer bölgelerine de örnek olur." dedi. Kalkınma Eğitim Merkezi'ndeki program, Beydili köyü halk oyunları ekibinin oynadığı oyunlarla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber