Çelik: İl özel idareleri yaşamın her alanında var

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, "İl özel idareleri, kurumsal geçmişi ve hizmet kalitesi ile ülkenin bütününü kuşatan, köklü ve güçlü bir yerel yönetim kurumudur." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Derneği tarafından düzenlenen 11. İl Özel İdareleri Semineri, Antalya Topkapı Place Oteli'nde yapıldı. Seminerde konuşan Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çelik, "Sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları gibi hizmetleri yapmakla görevli ve yetkili il özel idareleridir." dedi.

Çelik, il özel idarelerinin sorumluluk sahasında yasalarla belirlenen tüm kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için yönetimin dört işlevi olan planlama, organize etme, yürütme ve kontrol mekanizmalarını kullandığını belirtti. Çelik, il özel idarelerinin yaşamın her alanında varlıklarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber