Greyder yol açtı, ambulans hayat kurtardı

Bingöl'de, yoğun kar yağışı ile birlikte yolu kapalı olan bir köydeki hasta, İl Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerince zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün akşam saatlerinde şiddetli bulantı, karın ve baş ağrısı ile mide sancısı çeken 6 çocuk annesi 42 yaşındaki Raziye Karaş'ın durumu hemen eşi Mahmut Karaş tarafından 112 Acil Servis'e bildirdi. 3 gün önce başlayan ve yoğun bir şekilde devam eden kar ve tipi nedeniyle kapalı olan köye ulaşamayan sağlık ekipleri durumu İl Özel İdaresi'ne bildirdi. Gece geç saatler olmasına rağmen İl Özel İdaresi'ne ait bir greyder bahse konu köye gitti. Karayolu üzerinde hazır bekletilen iki ambulans yolu açan greyderi takip ederek köye ulaşmaya çalıştı. Kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğu yolu yaklaşık bir saatlik zorlu bir çalışmanın ardından güçlükle açabilen iş makinesinin ardından köye ulaşan sağlık ekipleri hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptı. Daha sonra sedye alınarak ambulansa konulan hasta bayan Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Eşinin rahatsızlığı dolayısıyla kapalı yolu çok zor şartlar altında açarak kendilerine ulaşan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Mahmut Karaş; ?Allah devletimizi başımızdan eksin etmesin. Gecenin bu saatinde bin bir zahmet çekerek bize ulaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

?VATANDAŞIMIZ RAHATLIĞI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ?

İl Özel İdaresi'nde görevli greyder operatörü Şehmuz Yalçın ise, gece gündüz demeden vatandaşın rahatlığı için çalıştıklarını belirterek; ?Gecenin bu saatinde yolu açarak hasta olan kardeşimizi ulaştıysak büyük bir memnuniyet duyduk. Vatanımız, memleketimiz ve halkımız için gece gündüz durmadan çalışmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber