92 yıl aynı yastığa baş koyan Adıgüzel çiftini ölüm ayırdı

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı köyünde yaşayan 114 yaşındaki Abdullah Adıgüzel ile 112 yaşındaki Elif Adıgüzel çiftini ölüm ayırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

90 yıldır aynı yastığa baş koyan çiftten Elif Adıgüzel dün gece yaşama gözlerini yumdu.

1888 doğumlu Abdullah Adıgüzel ile 1890 doğumlu Elif Adıgüzel, tam 92 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Birbirlerini severek evlenen çiftin, aşkları ve birbirlerine olan sevdaları aradan geçen yıllara rağmen hala ilk günkü tazeliğini düne kadar koruyordu. Elif Adıgüzel, 112 yıllık ömrünün ardından dün yaşamını yitirdi. 112 yıllık yaşamı süresince sadece katarakt ameliyatı olan Adıgüzel, 10 çocuk dünyaya getirdi. Bu çocuklardan 7'si yaşadı ve Elif nine ile Abdullah dedeye 113 torun verdi.

Yazıbaşı köyündeki evinde gece saatlerinde yaşamını yitiren Elif Adıgüzel'in cenazesi, kılınan cenaze namazının köy mezarlığında toprağa verildi. Eşini ebediyete uğurlayan Abdullah Adıgüzel, evinde taziyeleri kabul etti. Hayat arkadaşını kaybeden Abdullah dede, üzüntülü olduğu için konuşamadı. Adıgüzel çiftinin küçük oğlu İsmail Adıgüzel, annesini kaybetmenin babasını çok üzdüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber