İzmir'de tarihi Atatürk Lisesi'nde yangın: 1 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2005 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak İlçesi'nde bulunan tarihi Atatürk Lisesi'nde çıkan yangında 1 kişi yaralandı.

Yangın, Şair Eşref Bulvarı Lozan Meydanı'ndaki lisede saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Lisenin 2. katında bulunan ve tamirat yapılan derslikteki yangına ilk müdahale Müdür Yardımcısı Sedat Büladi ile özel güvenlik görevlisi Mustafa Coşkun tarafından yangın tüpleriyle yapıldı.

Derslikte cila yapan işçilerden Yüksel Altın (38), yangında ağır şekilde yaralandı. Ambulansla Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Altın'ın vücudunda 1. derece yanık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Olay sırasında dumandan etkilenen Mevlüt Aktaş (30) adlı işçi de itfaiye ekiplerince derslikte baygın olarak bulundu. Tedavisi AKS-110 ekip aracında yapılan Aktaş'ın durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın, okula gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, büyümeden söndürüldü. Atatürk Lisesi'nin yurdunda kalan 20 öğrenci ise güvenlik amacıyla dışarıya çıkartıldı. Sigara izmaritinin neden olduğu sanılan yangının kesin çıkış nedeninin, bilirkişi incelemesiyle belirleneceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber