Camide korkutan yangın

Kağıthane'de bir camide çıkan yangın cemaat arasında paniğe neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince söndürülürken, bir itfaiye eri camideki Kuran-ı kerimleri kurtarmaya çalıştı.

Yangın, sabah saat 06.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Girne Caddesi üzerinde bulunan Serakent Camisinde çıktı. Sabah Namazı sırasında camiden yükselen dumanları gören imam ve cemaat, durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine Kağıthane ve Şişli itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yoğun duman nedeniyle oksijen tüpleri takarak içeri girdi. Polis ekipleri de güvenlik şeridi çekerek cami cemaatini yangın yerinden uzaklaştırdı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, can kaybının yaşanmadığı olayda büyük çaplı maddi hasar oluştu. Bu arada bir itfaiye eri, yanan kutsal kitapları (Kuran-ı Kerim'i) yangın yerinden alarak sedyeye bıraktı. Kitapların yandığı gözlendi.

Sabah Namazı kılmak için camiye gelen Sait Özkan isimli bir cemaat, yangının elektrik kontağından çıktığının sanıldığını belirtirken, isminin açıklanmasını istemeyen cami imamı, itfaiye ekiplerinin olay yerine geç ulaştığını kaydetti.

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken camide büyük çapta hasar meydana geldi.

Polis ekiplerinin yangının çıkış nedenini araştırmak için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber