Muş'ta kanatlı hayvanlar için doğaya yem bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Muş 60. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kar kalınlığı yaklaşık 60 santimetreyi bulan Muş'un Hasköy ilçesi Yerkaya köyü dağlık alanına kuşlar için yem bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar 60. Şube Müdürü Haydar Daşdemir'in de aralarında bulunduğu 6 kişilik bir ekip, doğaya 500 kilogram yem bıraktı. Engebeli arazide güçlükle çalışma yapan ekipler, ağır kış şartları sona erene dek doğaya yem bırakacaklarını söyledi.

Haydar Daşdemir, ?Kurumumuz tarafından özellikle kanatlı yaban hayvanları için 500 kilogram yem temin edildi. Bugün de kurumumuz av koruma ekiplerince yemleri doğaya bıraktık. Buradaki amacımız kar yağışı ve kışın sert geçmesi sebebiyle güçsüz düşen, besin bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunmaktır. Kanatlı hayvanların besin ihtiyacını karşılamak için belirlediğimiz alanlara rutin olarak yem bırakıyoruz.? dedi.

İl merkezi ve ilçelerde yaban hayvanlarını desteklemek amacıyla eylem planı oluşturduklarını vurgulayan Daşdemir, kent merkezi, ilçeler ve kırsal alanlarda kanatlı yaban hayvanları ve yırtıcı hayvanlar için de sakatat, sığır eti ve yem bırakarak doğal hayata katkıda bulunduklarını kaydetti.

Şube Müdürü Daşdemir şunları söyledi: ?İlimiz sınırları dahilinde yemleme çalışmalarını etkin bir biçimde sürdürebilmek adına, Muş 60. Şube Müdürlüğü olarak elimizden geleni yapmaktayız. Sürdürülebilir bir yaban hayatı için bu çalışmalarımızda avcı dernekleri ve çeşitli kamu kurumları ile ortaklaşa çalışmalar da yapmaktayız. Bu yıl ilimiz genelinde 10 ton besi yemi, 1 ton sakatat, 250 kilogram pazar artığı, 500 kilogram yem artığı ve 250 kilogram da ekmek artığını doğaya bırakacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber