Antalya'da yılbaşı öncesi turizm hareketlendi

Antalya Manavgat Side Turistik İşletmecileri Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya bölgesinde açık olan konaklama tesislerinde yılbaşı öncesi turizm hareketliliğinin başladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada, bölgenin iklim yapısı ve güneşli gün sayısının fazla olmasının Avrupalı turistler için bir avantaj olduğunu belirtti. Geçen yıla göre açık olan tesislerin sayısında yüzde 50 artışın olduğunu kaydeden Bart, bölgeye genelde başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşlarının geldiğini bildirdi.

Yılbaşı tatiline bağlı olarak bölge destinasyonunda 2 haftalık bir hareketlenme beklediklerini ifade eden Barut, "Bölgemizde açık olan tesislerde yılbaşı öncesi hareketlilik oluşmaya başladı. Geçen yıla göre yüzde 50'lik artış var. Avrupa ve İskandinav ülke vatandaşlarını yılbaşı tatili için Antalya'ya bekliyoruz. " diye konuştu.

Antalya bölgesinde bir ay önce aktif turizm sezonunun sona ermesiyle açık olan tesis sayısı yüzde 90'dan yüzde 35 seviyesine düşmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber