Defterdar Işık: Alışverişlerde mutlaka fişinizi almayı unutmayın

Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, vatandaşları uyararak, yapılan alışverişlerde mutlaka fiş almaları gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alışverişlerde yapılan harcamaların fişle birlikte kayıt altına alındığını ve devlete vergi olarak döndüğünü belirten Defterdar Mustafa Işık, "Yapılan bütün alışverişlerde fiş almak vatandaşlık görevidir. Vergi ödemenin en temel ilkelerinden biri, toplumsal sınıf ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmesidir. Bu sayede devletimize kaynak yaratarak yatırım ve harcamaların karşılanması ve büyümeye de katkıda bulunmuş oluruz." dedi.

Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik, eğitim gibi temel hizmetleri ve alt yapı hizmetlerinin gerçekleşmesinin vergi ile gerçekleştirildiğini ifade eden Defterdar Işık, "Ailece her türlü yaptığımız harcamalarımızda mutlaka harcama belgesi olan fişimizi almalıyız. Bu belgeyi almaz isek hem biz hem de alışveriş yaptığımız kişi vergi ödeme görevini yerine getirmemiş olur. Bu durumda kaybeden hem devletimiz hem de biz oluruz. Vergi ödemek bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevi olduğu gibi anayasal da bir yükümlülüktür. Bu bakımdan her birey alışverişlerinde mutlaka fişini almalı ve bunu alışkanlık haline getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Yaklaşan yılbaşı öncesi vergi dairesi ve defterdarlık bünyesinde çalışan yoklama memurları tarafından alışveriş merkezlerinde şimdiden denetimlere başlandığını söyleyen Defterdar Işık, şunları dile getirdi: "Yılbaşı öncesi ekiplerimiz, giyim mağazalarını, restoranları, alışveriş merkezlerini şimdiden kontrol etmeye başladı. İşletmelerin alışverişler sonrasında belge düzenleyip düzenlemediğini kontrol ediyor. Vergi memurları, alışveriş yapanlara, 'Fiş aldınız mı?' sorusunu yöneltiyor. Amacımız belge düzenine uyulmasını temin etmek. Günlük hasılatın eksiksiz kayıtlara intikalini sağlamak. Verginin tabana yayılması ve vergide adaletin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak denetimlerde mükelleflerimizin gereken hassasiyeti göstermeleri ve anlayışlı olmaları son derece önemli. Biz her yıl özel günlerimiz olan dini bayramlarımızda ve yılbaşı günlerinde alışverişlerin yoğun olarak yapıldığı mekanlarda denetimlerimizi yapıyoruz. Bu yüzden özellikle firma yetkililerinden müşterileri unutsa ya da istemese dahi mutlaka yapılan alışverişin fişlerini vermelerini istiyoruz. Ekiplerimiz yaptıkları denetimlerde alışveriş sonrası fişini vermeyen işletmeyi tespit ettikleri anda cezai işlem uygulayacaktır. Bu gibi duruma düşmemeleri için mutlaka mükelleflerin yapılan alışverişlerde fiş belgesini müşteriye vermesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber