Abdülhamid'in torunu: Muhteşem Yüzyıl yayından kaldırılmalı

Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılması gerektiğini söyeldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dizinin gerçekleri anlatmadığını ifade eden Osmanoğlu, ?Dizinin yayından kaldırılması için şu ana kadar herhangi bir girişimde bulunmadık. Ama ilerleyen zamanlarda yanlış yapmaya devam ederlerse girişimde bulunacağız. Gerekirse dava açacağız.? dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet Muhsin Yazıcıoğlu adına Gazze'de yapılacak külliyenin temel atma töreninin ardından İstanbul'a döndü. Gazze'ye gitmeyenin Gazze'yi bilemeyeceğini belirten Destici, ?Bizde onun için gittik. 400 kilometrekarelik bir coğrafyada 1 milyon 700 bin kişi yaşıyor. Mülteci kamplarının çoğu evlere dönüşmüş durumda. İnsanlar orada varlıkla yokluk arasında mücadele veriyorlar.? diye konuştu.

Heyet içerisinde yer alan Abdülhamid'in 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da aileden 100 senedir ilk defa birisinin Gazze'ye gittiğini ifade etti. Çok sayıda insanla bir araya geldiklerini ifade eden Osmanoğlu, şehitleri ziyaret ettiklerini kaydetti.

'MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİYLE İLGİLİ DAVA AÇACAĞIZ'

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında da konuştu. Dizinin gerçekleri anlatmadığını savunan Osmanoğlu, ?Ben yayından kaldırılması taraftarıyım. Yanlışlıklar yapılmaya halan devam ediyor. Bizde elimizden geldiği kadar ailecek seyretmiyoruz. İnşallah en kısa zamanda Sultan Abdülhamid adında. Geriye kalan 36 padişahı da anlatmak istiyoruz. Tarihimizi en güzel şekilde tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Yurt dışında anlatılan tarih yanlış. En kısa zamanda sinemalarda, dizilerde, kitaplarda bu yanlışların düzeltilip doğru şekilde anlatılmasını istiyoruz. Dizinin yayından kaldırılması için herhangi bir girişimde bulunmadık. Ama ilerleyen zamanlarda yanlış yapmaya devam ederlerse girişimde bulunacağız. Gerekirse dava bile açacağız.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber