Çakal Hayri müebbet hapse mahkum oldu

İzmir'de 15 Temmuz 2012 günü izinli çıktığı cezaevinden firar ettikten sonra paralarını gasp etmek istediği seyyar köfteci Onur Çetinkaya'yı yaralayan, yemek yiyen İsmail Balta'yı öldürdükten sonra kaçmak isterken bacağından vurularak yakalanan Hayri Karadirek, müebbet ve 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Hayri Karadirek ve avukatı ile olaydan yaralı olarak kurtulan Onur Çetinkaya (31) katıldı. Mahkeme heyeti, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin sanık Hayri Karadirek hakkında verdiği cezai ehliyetinin tam olduğuna dair raporu okudu. Duruşmada son sözleri sorulan tutuklu sanık Hayri Karadirek, öldürdüğü ve yaraladığı kişileri daha önceden tanımadığı söyledi. Karadirek, ?Niye böyle bir suç işledim izah edemiyorum. Suçta kullandığım silah ruhsatsızdır. Daha önceki olaylardan dolayı hasımlarım olması nedeniyle üzerimde taşıyorum. Bildiğim kadarıyla zabıtlarda, yaralanan veya ölen kişinin elinde barut izi çıkmış. Onlar acaba olayda silah kullandı mı, bu husus da araştırılsın? Ben olay tarihinde uyuşturucu aldığım için olayı da hatırlamıyorum.'' dedi. Mahkeme, sanık Hayri Karadirek'i ''Adam öldürmek'' suçundan müebbet, diğer suçlarından da toplam 23 yıl hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırdı.

Cinayet şuçundan girdiği cezaevinden kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için firar eden Hayri Karadirek, babasıyla tartıştığı sırada rasgele ateş etmiş tahta tavanı delen kurşunlardan biri üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olmuştu. Cezaevinden firar eden Hayri Karadirek, bu cinayetin ardından polisin takibinden kurtulmak için saçlarını Bruce Willis'in 'Çakal' filmindeki gibi sarıya boyattığı da ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber