Yunanlı turistin gözdeki palamut

EDİRNE (İHA) - Hafta sonunu Edirne'de geçiren Yunanlı ziyaretçiler, Balıkpazarı'na akın etti. Yunanlıların ilk tercihleri tanesi 5 ila 12 TL arası değişen palamut oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunanistan'da balık fiyatlarının yüksek olması Türk balıkçılara yaradı. Edirne'deki Balıkpazarı Caddesi, yoğun günlerinden birini yaşadı. Edirnelilerin yanı sıra hafta sonu için günübirlik Edirne'ye gelen Yunanlılar da bol bol balık alıp ülkelerine götürdü. 40 yıldır balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Kabak, Aralık ayında denizden en çok hamsi, istavrit ve lüferin çıktığını söyledi. Bu ara genel itibariyle balık bolluğunun yaşandığına dikkat çeken Kabak, özellikle Yunanistan'dan gelen müşterilerde artış olduğunu kaydetti.

Yunanlı ziyaretçilerin en çok palamut satın aldığını ifade eden Hüseyin Kabak, ?Türkiye'de balık fiyatlarının Yunanistan'a oranla daha ucuz olması, Yunanlıları Edirne'den balık almaya zorluyor. En çok aldıkları balık palamut, sonrasında da mezgit geliyor? dedi.

Balıkların ağırlıklı olarak Karadeniz'den getirildiğini ifade eden Kabak, Yunanlıların gözdesi haline gelen palamudun tane fiyatının 5 ila 12 TL arası değiştiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber