Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Save gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında; önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli, doğu bölgeler ile Akdeniz ve İç Anadolu'da güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege ile ilk saatlerde Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ŞİDDETLİ VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muğla ve Antalya çevrelerinde şiddetli, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'de gece saatlerinde ise Göller Yöresinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber