Emekli maaşları 1 ve 2 Kasım'da ödenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ramazan Bayramı süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişlerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Kasım Perşembe günü saat 00.00'dan, 5 Kasım Cumartesi saat 00.00'a kadar otoyollar ile Boğaz köprülerinden geçişlerin ücretsiz olacağını söyledi.

Bu konudaki kararnamenin imzalandığını bildiren Çiçek, kararname ile ayrıca bazı belediyelerin de aldıkları karar gereğince, bayramda toplu taşıma araçlarını vatandaşların ücretsiz kullanımına sunacaklarını bildirdi.

Çiçek, ayrıca Emekli Sandığı'ndan emekli maaşı alanların, maaşlarını her ayın ilk 5 gününde aldığını, ancak bayram tatili nedeniyle bu kişilerin maaşlarını Kasım ayının 1. ve 2. günlerinde alabileceklerini söyledi.

Çiçek, genel yaklaşım itibarıyla Türkiye'de ekonominin her geçen gün daha iyiye gittiğini, bunu, hem yurt içinden hem de yurt dışından "değerlendirmecilerin" ifade ettiğini söyledi.

Bunun sonucu olarak enflasyonun tek haneli rakamlara inmesini örnek gösteren Çiçek, "Beklenenin çok üzerinde bir ekonomik büyüme söz konusudur. Merkez Bankası'nın sunumuna bakarsak, 2002'den bu yana reel büyüme yüzde 27.9'dur. Bazı küçük ülkeleri bir kenara çıkarırsak, dünyadaki en yüksek büyüme oranıdır. Ekonomimizin 1953 bugüne 4 yıllık bir süreçte, bu oranda büyüdüğü hiçbir dönem olmamıştır" dedi.

Bütün bunlara bakıldığında, ortaya çıkan sonucun Türkiye'nin iyi bir yolda olduğunu gösterdiğini dile getiren Çiçek, ekonomik politikalarının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini, bugüne kadar herhangi bir taviz söz konusu olmadığını, bundan sonra da olmayacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber