'Büyükşehir Yasası ile Alanya'nın köylerine 100 milyon liralık kaynak gelecek'

Hükümetin 13 ilde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun sayesinde Alanya'nın köylerine gelen paranın 1 milyon 100 bin liradan, 100 milyon liraya çıkacağı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Öğretmenevi'nde köy ve mahalle muhtarlarına 'Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' hakkında bilgi verdi.

Özel İdare'den bu yıl Alanya'nın köylerine ayrılan paranın 1 milyon 100 bin lira olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, yasa ile bu miktarın 100 milyon liraya yükseleceğini kaydetti. Antalya'dan Alanya'ya çok ciddi kaynakların da geleceğini ifade eden Çavuşoğlu, 30 kişiye bir muhtar olmayacağını belirterek, bazı çok küçük köylerin de birleşeceğini söyledi. Büyükşehir Yasası'nı bilmeden eleştirenlere, birlikte tartışma çağrısında bulundu. Bazı tartışmalarla vatandaşların yanlış bilgilendirildiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, yasanın Alanya'ya faydalı olup olmadığı şeklinde tartışılması tavsiyesinde bulundu.

"İMARDA BÜTÜNLÜK OLACAK"

Şu anki yasalarda belediyeler arasındaki imar bütünlüğü olmadığına vurgu yapan Çavuşoğlu, Büyükşehir Yasası'ndaki Alanya için en önemli değişikliğin imarda yaşanacağını ifade etti. İlçede bulunan 16 beldenin hepsinde değişik imar görüldüğünü belirten Çavuşoğlu, beldeleri birbirine bağlayan yollarda bile farklılık olduğunu söyledi. Turizm yerinde devasa konutların birden yükseldiğini kaydeden Çavuşoğlu, çarpık yapılaşma ile Alanya'nın heba edildiğine dikkat çekti. Köyler dâhil imarda bir bütünlük olacağını ifade eden Çavuşoğlu, ?Bu Antalya için de geçerli. 'Antalya marka oldu' diyoruz. Gelen turist bakımından doğru. Ama Antalya kentleşme bakımından, yaşam kalitesi bakımından maalesef hala marka olmuş değil. İnşallah bu yeni yasa ile bu kaliteyi de yakalarız.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber