Osmaniyeli kadınlar, öksüz ve yetim çocuklara sahip çıktı

Osmaniye'de Gülderen Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen ?Yetimlere bir elde sen uzat? programında duygulu anlar yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuriye Özen Toraman'ın sunumuyla yapılan programda, Osmaniyeli hayırsever bayanlar 99 yetim ve öksüzün 1 yıllık eğitim giderlerini karşılamak için birbiriyle yarıştı.

Sunucu Nuriye Özen Toraman, öksüz ve yetimlere sahip çıkmanın büyük bir erdemlik olduğunu vurgulayarak, ?Bir yetime sahip çıkmak yapılan hayır hasenatları listelersen en başında yer alan mevzu, bu kadar önemli ve kabir azabı yok.? dedi.

Yetim ve öksüz çocukların Allah'ın insanlara bir emaneti olduğunu belirten Toraman, ?Her ile Rabbimizin emanet olarak gönderdiği öğrenciler var. Osmaniye'ye de Rabbimizin emanet olarak gönderdiği öğrenciler var. Bunlardan 99 tanesi yetim ve öksüz. İçlerinde üniversite talebeleri var, lise talebeleri var ve Türkiye'de şu anda çok önemli bir fonksiyon üslenmiş olan, çocuklarımızın doğru eller tarafından ellerinden tutulmasını sağlayan okuma salonlarında okuyan öğrenciler var. Bu çocuklarımızın birer yıllık eğitim gideri 3 bin lira. İşte bizler Türkiye'nin her yanında yapıldığı gibi böyle bir programı Osmaniye'de sizlerle gerçekleştirmek için geldik.? diye konuştu.

Osmaniye Gülderen Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Ünaldı ise derneğin kurulmasının asıl amacının öğrencilere destek vermek olduğunu söyledi. Bu programın da bu doğrultuda hazırlandığını aktaran Ünaldı, 99 yetim ve öksüz öğrencinin 1 yıllık eğitim giderinin karşılanmasını hedeflediklerini kaydetti. Ünaldı, ?Yetime sahip çıkmak, Efendimizden günümüze kadar gelen bir vazifedir. Pek çok konuda öğrencilerimizin çok değerli olduğunu biliyoruz ve dolayısıyla onların eğitimlerini üslenerek geleceğin inşasında, maddi manevi olarak yardımcı olmak istiyoruz. 99 yetim ve öksüz öğrencimizi tespit ettik. Bunlara maddi yardım sağlamak amacıyla güzel insanları davet ettik. Onlardan burs istiyoruz, bu burslarla da bu öğrencilerimize katkıda bulunacağız.? diye konuştu.

Öksüz bir çocuğun bir yıllık eğitim giderini üstlenen ev hanımı Seda Erkargın da çok sayıda okumak isteyen ancak imkansızlıktan ve sahipsizlikten okuyamayan çocukların olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber