İnönü: Prof. Aşkın'a yapılan haksızlıktır

Haber Giriş : 01 Kasım 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü, "Rektörlerin cezaevleriyle anılması hoş değil. Hükümet, rektörlerle ile iyi ilişkide olmalı. Aksi halde, bunun sıkıntısını ülkemiz çeker" dedi

Prof. Dr. Erdal İnönü, Türkiye'nin bilimsel açılım yönünden büyük potansiyele sahip bulunduğunu, ancak hükümetin üniversitelerle arasının iyi olmamasının sıkıntı yarattığını söyledi.
İnönü, gezi amaçlı bulunduğu Hatay'da Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinin, üniversitelerin girişimleriyle gerçekleştirilebileceğini, her kesimin bu bilinçle hareket etmesinin sorumluluk ve görevi olduğunu belirtti.

'İktidar engelliyor'
Türkiye'nin bilimde ilerleme sağlaması için büyük bir potansiyele sahip bulunduğunu, ancak iktidarların bunu engelleyici tavır sergilediklerini vurgulayan İnönü, "Mevcut iktidarın da üniversitelerle arası iyi değil. Ülkenin geleceğiyle ilgili bu hassas durum, hepimizi derinden yaralıyor" dedi.

Tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a haksızlık yapıldığına inandığını belirten İnönü, şunları söyledi: "Rektörlerin cezaevleriyle anılmaları hoş değil. Hükümet, rektörlerle ve üniversitelerle iyi ilişkilerde olmalıdır. Aksi halde, bunun sıkıntısını öğrenciler, öğretim görevlileri, bilim adamları ve ülkemiz çeker. Olayların bu kadar tırmanmasını gerektirecek bir şey de yok."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber