Karşıyaka"da ışıklandırılan kilisede Noel ayini

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Noel kutlamaları öncesinde ilçe sınırları içerisinde bulunan St. Helen Katolik Kilisesi"ni baştan aşağı ışıklandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1904 yılından bu yana faaliyette bulunan kiliseyi Noel ayini öncesine hazırladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından ışıklandırılan Katolik Kilisesi, yılın ilk Noel ayinini 24 Aralık'ta yaptı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a desteği nedeniyle teşekkür eden kilise papazı Giuliano Lonatti, Noel ayininde adalet ve bereket dolu bir yıl için dua etti.

Papaz Giuliano Lonatti, Karşıyaka'da yaşayan yaklaşık 100 Hıristiyan ailenin üyelerinin ayinlere katıldığını dile getirerek şöyle konuştu: ?Yıllarca karanlık bir görüntü içinde olan kilisemizin özel ışıklarla aydınlatılması bizim için sürpriz oldu. Bu çalışmayı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür ediyoruz. Dualarımız iyi hizmetlerinin sürmesi için olacak. Barış, adalet ve bereket dolu bir yıl için dua ediyoruz. Dünyamızda bu kavramlar gittikçe zor bulunur olmaya başladı.?

Kiliseden gelen talebi memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başkan Durak da, ilçelerinde ve İzmir'de barış ve hoşgörü ortamının hakim olduğunu belirterek şunları söyledi: ?Karşıyaka'da yaşayan her kültürü aynı sevgi ve hoşgörüyle kucaklıyoruz. Karşıyaka'nın sahip olduğu hoşgörüye belediye olarak aracılık ediyoruz. Karşıyaka'nın güzelliği de bu anlayışla birlikte gelişiyor. Tüm Karşıyakalılar adına Katolik vatandaşlarımızın Noel'ini kutluyorum.?

Ayin için kiliseye gelen Hıristiyanlar da yeşil kırmızı tonlarda yapılan aydınlatmayı beğendi ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber