Belkıs Zeugma Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa ile işbirliği yaparak Fırat Havzası'nın tamamını kapsayacak şekilde turizm master planı hazırlattıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan "Zeugma'nın 21'inci Yüzyılla Dansı" projesi kapsamında Birecik Barajı yakınlarında bulunan seyir tepesine kurulacak Belkıs Zeugma Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Vali Erdal Ata, tören öncesi, Gaziantep başta olmak üzere bölgenin tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve tarihin her döneminde önemli medeniyetlerin merkezi olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalarla bölgede var olan kültürel değerlerin ortaya çıkacağını ifade eden Ata, bölge halkının turizmden daha fazla pay alması için gerekli yatırımların yapılacağını dile getirdi.

Belkıs Zeugma Kültür Merkezi'nin bölgede turizm adına yapılacak hizmetlerden biri ve aynı zamanda başlangıcı olduğuna değinen Ata, şöyle konuştu: "İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak Şanlıurfa ile işbirliği yaparak Fırat Havzası'nın tamamını kapsayacak şekilde bir turizm master planı hazırlatıyoruz. Bu yapıldığı takdirde kademe kademe bölgedeki kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ve yaşanılabilir hale getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi, kalkınma ajansları, belediyeler, kısacası tüm kurum ve kuruluşların katkısını sağlayarak, buradaki kültürel mirasları ortaya çıkarıp halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber