Yolda mahsur kalan kadının doğumunu yaptıran hemşireye Vali'den ödül

Siirt Valisi Ahmet Aydın, hastane yolunda karda mahsur kalan bir kadına doğumunda yardım eden fedakar hemşire Fatma Altınyurt'u ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Aydın, Pervari'nin Doğan köyünde safra kesesindeki rahatsızlığı nedeniyle sancılanarak, Siirt'teki hastaneye götürülürken kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan bir minibüsteki Havvar Han Kartal adlı kadının doğumunu yaptırarak, anne ve bebeğinin hayatını kurtaran hemşire Altınyurt ile doktor Ümit Gültekin'i kabul etti.

Altınyurt'un büyük bir fedakarlık yaptığını ve hastalığına rağmen bir anneye yardım ederek, bebeğin doğumunu gerçekleştirdiğini belirten Aydın, "Bu hareketi aynı zamanda diğer ebe hemşire ve bütün devlet memurlarına örnek olur. Kendisini daha önce de telefonla arayıp kutlamıştım. Memleketimizin en ücra köşesinde bu fedakarlığı yaptı. Aynı zamanda başarı belgesi ile ödüllendiriyorum." dedi.

Kendisinin yerinde olan herkesin aynı hareketi yapacağını dile getiren Altınyurt ise "O anda meslek açısından bana ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Bir de galiba anne olmanın verdiği bir duygu var" şeklinde konuştu.Vali Aydın daha sonra hemşire Altınyurt'a başarı belgesini verdi ve doktor Ümit Gültekin'i kutladı.

Doğan Köyü Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli hemşire Fatma Altınyurt, safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle Siirt'e getirilirken yolda minibüste doğum sancıları çeken Havvar Han Kartal isimli bir annenin doğumunu gerçekleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber