Erzurum çocuk işçiliğinin önlenmesi ele alındı

Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında, "Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine İlişkin" komisyon toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk işçiliği ve mücadelede uygulanacak politikalar gözden geçirildi. Vali Yardımcısı Mehmet Gök'ün başkanlık yaptığı komisyona Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ile il milli eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, belediye temsilcileri ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Vali Yardımcısı Gök, çocuk işçiliğinin önlenmesinin önemli olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı, sokakta çalıştırılan çocukların eğitime kazandırılması için başlattıkları uygulamaların sonuç verdiğini dile getirerek,"Çocuklarımızı suç ve suçlu ortamlarından uzaklaştırıp eğitime kazandırmak önemli. Bu için ilgili bütün kurumların koordinasyon içerisinde olması çok önemli" dedi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın ise çocukların tarım, sokak, sanayi ve ev işlerinde çalıştırılmaması için önleyici tedbirlerin alınması ve alınan tedbirlerin uygulanması noktasında hassasiyet gösterilmesinin gerektiğini ifade etti. Çocukların çalıştırılma riskinin yüksek olduğu mahalle ve semtlerde çocukların ve ailelerin tespit edilip bu ailelere psiko-sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğine işaret eden Aydın,"İlimizde çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün tesbit ettiği 237 aileden 186'sı ile görüşülmüştür. İncelemesi yapılan çocukların 95'i ilkokula gitmekte, 44'ü liseye gitmekte, 45'i ilkokul mezunu, 2'si lise terk. Görüşülen ailelere çocuk yaştaki bireylerin çalıştırılmasının kabahatler kanunu kapsamında suç olduğu, kanuni yükümlülüklerinin bulunduğu ifade edilmiş olup, ailelere gerekli rehberlik hizmeti verilmiştir. Bu ailelerden 10 tanesi sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlandırılmış ve 10 aileye ise özürlü evde bakım ücreti bağlanmıştır. Kalan 51 aileden 50'sinin adres bilgilerinin yanlış olduğu veya adreste bulunamadığı tespit edilmiş 1 aile ise görüşmeyi kabul etmemiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber